Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Θλίβομαι για την 29η Ιουνίου 2011. Μέρος Β' (Έξω από τη Βουλή)


pepON Κι ενώ μέσα στη Βουλή οι βουλευτές μας συνέχιζαν απρόσκοπτα τις εργασίες τους, έξω από τη Βουλή γινόταν κόλαση. Κουκουλοφόροι και πάλι κουκουλοφόροι να σπάνε και να καταστρέφουν τα πάντα.

Και η αστυνομία, τι έκανε; Αντί να τους πιάσει πέταγε χημικά στους διαδηλωτές. Στον υπερθετικό βαθμό γιατί ακόμα και σήμερα, όπως πληροφορούμαι, οι αναθυμιάσεις από τα επικίνδυνα χημικά καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο διαλυμένο κέντρο της Αθήνας. Τα βίντεο στο real democracy τα δείχνουν όλα. Οι αστυνομικοί δε δίστασαν να ρίξουν χημικά χωρίς λόγο στο σταθμό του Μετρό που είναι κλειστός χώρος με περιορισμένα μέσα εξαερισμού αλλά και στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως όπου Έλληνες πολίτες και τουρίστες έτρωγαν.

Στις περισσότερς χώρες του κόσμου, ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τον πολίτη. Χθες, η ελληνική αστυνομία απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Άφησε το κέντρο της Αθήνας στο έλεος των μπαχαλάκηδων και στράφηκε εναντίον του πολίτη που συμμετείχε στη γενική απεργία. Υπάρχει φυσική, επιχειρησιακή και πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οταν κάποιος επιχειρησιακός παράγων παίρνει την παράλογη απόφαση να διέλθουν τα ΜΑΤ μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος και να ρίχνουν χημικά, λογικό είναι ο κόσμος να εξαγριώνεται και να ανάβουν τα αίματα. Το σωστό θα ήταν να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση και να επέμβουν για να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους. Χωρίς χημικά. Αυτό σημαίνει προστασία του πολίτη. Δεν προστατεύεις τον πολίτη υποβαθμίζοντας την υγεία του.

Τελικά, έχουμε τους πολιτικούς, τους αστυνομικούς και τους κουκουλοφόρους που μας αξίζουν. pepOFF

2 σχόλια:

Nikos Drakopoulos είπε...

όλα καλά αλλά έχεις κάνει ένα ορθογραφικό δεν είναι Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη... αλλά Υπουργείο Προστασίας Ασφαλίτη ή ακόμα και Αλήτη...

συνέχισε ξάδερφε καλά το πας... :)

Manos P. είπε...

σ' ευχαριστώ ξάδελφε