Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι λύκοι κατεβαίνουν σα βολεύει ο καιρός


pepON Πήγα στο Σύνταγμα. Αρκετές φορές. Ο κόσμος ειδικά την Κυριακή που ήταν η πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία γέμισε ασφυκτικά την πλατεία. Η μαζικότητα αυτών των ειρηνικών κινητοποιήσεων έχει δώσει τα μηνύματα της- θέλω να ελπίζω- στην πολιτική ηγεσία. Η τρόικα δεν επιμένει στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Στην Ευρώπη ψάχνουν πως και πως να μας "σώσουν" γιατί φοβούνται την κοινωνική αντίδραση. Η πνευματική ηγεσία συμπαρίσταται είτε άμεσα στο πλευτό των Αγανακτισμένων είτε έμμεσα (χαρακτηριστικό δείγμα η κίνηση των 32 προσωπικοτήτων). Βέβαια, οι πολιτικοί μας αρχηγοί αρνούνται πεισματικά να συμφωνήσουν εποφθαλμιώντας πολιτικά και εκλογικά ωφέλη. Μικροπολιτική uber alles... στο δίλημμα καρέκλα ή πατρίδα επέλεξαν και πάλι το πρώτο.
Όμως ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών ίσως και εντός των σωμάτων των Αγανακτισμένων. Σε ένα πολύ ωραίο άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στο tvxs γίνεται λόγος για ενδεχόμενη προβοκάτσια με σκοπό την αμαύρωση του κινήματος των Ελλήνων indignados. Οι τραμπουκισμοί, τα γιαουρτώματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο μπορεί κανείς να πει ότι αποτελούν και προβοκατόρικες ενέργειες.

Άλλα μεγαλύτερες προβοκάτσιες αποτελεί η ντεμέκ "απειλή" του Καρατζαφέρη να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα του Λα.Ο.Σ. και η κίνηση των 16 βουλευτών τον κυβερνώντος κόμματος να ζητήσουν αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (αν και θα το ψηφίσουν, είμαι σίγουρος)κλείνοντας το μάτι στην πλατεία προς άγρα ψήφων. Υπάρχει πελατεία στην πλατεία. Πολλοί συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ήταν πολλά χρόνια πρόβατα. Το DNA του πρόβατου δεν αλλάζει μεμιάς. Μια φορά πρόβατο, για πάντα πρόβατο... και ξέρω καλά ότι στο Σύνταγμα υπάρχουν και βολεμένοι του συστήματος.

Καλώ κι εγώ τους Αγανακτισμένους να επιδείξουν προσοχή. Πρώην πρόβατα της πλατείας, προσοχή. Να έχετε το νου σας. Οι λύκοι κατεβαίνουν σα βολεύει ο καιρός...

Και ένα τραγούδι για το δρόμο. Active Member- Σα Βολεύει ο Καιρός. Μουσική: Active Member. Στίχοι: B. D. Foxmoor. pepOFF

Δεν υπάρχουν σχόλια: