Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Θλίβομαι για την 29η Ιουνίου 2011. Μέρος Α' (Μέσα στη Βουλή)


pepON Θλίβομαι για ότι συνέβη στη χώρα μου την 29η Ιουνίου 2011. Ειλικρινά. Οχι γιατί πέρασε το Μεσοπρόθεσμο. Είναι μια κάποια λύση. Άνιση, άδικη, ατελής αλλά λύση. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. Ναι, πρέπει να ληφθούν μέτρα. Ναι, πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι. Αλλά με ένα πολιτικό σύστημα που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Και κάτι τέτοιο δεν το είδα.

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση χθες στο Κοινοβούλιο. Καμάρωσα τη ρητορική δεινότητα των εθνοπατέρων μας. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διάβαζαν από μέσα..Καμάρωσα επίσης τον επαρχιωτισμό τους...τη μικροπολιτική τους, το βιλαέτι τους. Την υποκρισία τους. Βέβαια, εμείς τους ψηφίσαμε. Ας προσέχαμε.

Θλίβομαι για τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που ήθελαν να ψηφίσουν όχι και ψήφισαν ναι για να μη βρεθούν εκτός κομματικής γραμμής

Θλίβομαι για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ήθελαν να ψηφίσουν ναι και ψήφισαν όχι για να μη βρεθούν εκτός κομματικής γραμμής.

Θλίβομαι για τη στάση Πόντιου Πιλάτου και τη μη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας με το "παρών" που δεν είναι θέση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα.

Θλίβομαι για την οπερέτα του βουλευτή Αθανασιάδη που εξασφάλισε πίστωση χρόνου για την αγαπημένη του ΔΕΗ (μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων της οποίας βρίσκονται στην περιφέρειά του) και διέκοψε για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική μας ιστορία ονομαστική ψηφοφορία για να βγάλει λόγο.

Θλίβομαι που ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή οι πολιτικοί μας αρχηγοί επιδίδονται σε κοκκορομαχίες στην άκρη του γκρεμού αντί να καθίσουν να βρουν από κοινού μια λύση για να σωθεί η πατρίδα.

Θλίβομαι για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Με παλιά και φθαρμένα υλικά, μοντέρνα τέχνη δε γίνεται.

ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ θλίβομαι όταν έξω από τη Βουλή γίνεται κόλαση, όταν η κοινωνία είναι κατακερματισμένη, οι πατέρες του έθνους να αναλώνονται σε βερμπαλισμούς και να νοιάζονται για το πολιτικό τους μέλλον και τις καρέκλες τους. Τις καρέκλες αγαπητοί μου βουλευτές,διότι δεν είναι όλοι συλλήβδην άχρηστοι και ανίκανοι, τις δίνει ο λαός. Χωρίς το λαό δεν είστε τίποτε. pepOFF

Για όσα έγιναν έξω από τη Βουλή στο επόμενο μέρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: