Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Eurovision 2nd semifinal




pepON H Ελλάδα πέρασε στον τελικό. Τέσσερα τραγούδια που μου άρεσαν δεν πέρασαν (Νορβηγία, Αρμενία, Αλβανία και Τουρκία) αλλά απ' ότι φαίνεται η φετινή Eurovision θα είναι από τις πιο απρόβλεπτες.

Σήμερα διεξάγεται ο δευτερος ημιτελικός και άλλες 19 χώρες διαγωνίζονται για 10 εισιτήρια στον τελικό. Ανάμεσα τους και η Κύπρος που επέλεξε να εκπροσωπηθεί από έναν πρωτοεμφανιζόμενο και όχι ιδιαίτερα ταλαντούχο τραγουδιστή (στέρεψε το πηγάδι; θα μου πείτε όλα τα κυπριακά ταλέντα εμείς τα αξιοποιούμε) με μια μπαλάντα με έντονο το κυπριακό λαούτο. Προσωπική εκτίμηση: δεν περνάει στον τελικό. 

Αν ψήφιζα στον δεύτερο ημιτελικό θα ψήφιζα σίγουρα το συγκρότημα της Δανίας (φωτό) με ένα αρκετά ραδιοφωνικό ποπ/ροκ τραγούδι Βρετανικού τύπου που μας προτρέπει να οικοδομήσουμε ένα καινούριο αύριο για όλους με όπλο τη φωνή μας καθώς και την τζαζίστικη feel-good συμμετοχή της Ρουμανίας. To retro φέτος (ίσως λόγω της σαρωτικής επιτυχίας της Adele και των Mumford & Sons) κυριαρχεί στον διαγωνισμό. Επίσης έχω ξεχωρίσει τη Λετονία με ένα χαρούμενο ερωτικό pop/hip hop κομμάτι, την Ουκρανία με την πιο όμορφη τραγουδίστρια (και) φέτος να τραγουδά μια μπαλάντα για αγγέλους (πολλοί άγγελοι φέτος), την Αυστρία που με τη μπαλάντα της (πολύ καλή φωνή και ερμηνεία) μας υπενθυμίζει μια μεγάλη αλήθεια: ότι το μυστικό για όλα είναι η αγάπη, τη βασίλισσα της ευρωπαϊκής pop Σουηδία με μια συγκλονιστική χορογραφία και ένα τραγούδι που πάει καρφί για κλαμπίστικη επιτυχία, τη Λευκορωσία που αν και προπαγανδίζει το καθεστώς Lukashenko έχει την πλάκα της (Eurovision χωρίς kitsch δε γίνεται), τη Βοσνία με το θρύλο της Γιουγκοσλαβικής μουσικής Dino Merlin σε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, την Ολλανδία με μια πολύ γλυκιά μπαλάντα και το Ισραήλ (που πάντα στέλνει καλές φωνές) με την αιώνια diva Dana International σε ένα τραγούδι που δεν είναι σαν το Diva αλλά δεν είναι και για πέταμα.

Αύριο ανακοινώνω τη δεκάδα μου για τον τελικό. pepOFF

Δεν υπάρχουν σχόλια: